You Are Here: Home » Novinski članci » “VIJESTI”: 22.03.2016. BRUTALNA KRADJA POTROŠAČA

“VIJESTI”: 22.03.2016. BRUTALNA KRADJA POTROŠAČA

Odbornici DF-a podnijeli krivične prijave protiv čelnika Vodovoda i Komunalnog

“Vodovod kupuje vodu od Regionalnog vodovoda po 29 centi a privrednicima naplaćuje 3.3, dok po kubiku, dok građanima 1.66 eura”

PRESS 22.03.2016. FOTO

Odbornici Demokratskog fronta Božidar Vujičić i Stevan Džaković podnijeli su Vrhovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv čelnih ljudi “Vodovoda i kanalalizcija” i Komunalnog preduzeća zbog zloupotrebe službenog položaja i nezakonite primjene astronomskih cijena usluga.

“Skupština opštine je glasovima odbornika DPS-a i SDP-a usvojila cjenovnike javnih usluga koje pružajiu DOO”Vodovod i kanalizacija” i DOO “ Komunalno Budva”.

Odbornici DF glasali su protiv jer je cjenovnik diskriminatorski i suprotan članu Zakonu o zaštiti potrošača koji glasi “potrošač ima pravo na pristup i korišćenje usluge od javnog interesa pod jednakim uslovima, ako je to tehnički moguće i bez diskriminacije. Vodovod naplaćuje privrednicima 100 odsto skuplje uslugu vodosnabdijevanje i odvođenja otpadnih voda po kubiku od ostalih potrošača. Komunalno preduzeće, uslugu odvoženja i deponovanja smeća iz jednog stambeno-poslovnog objekta koju pruža pod jednakim tehničkim uslovima naplaćuje za stan od 30 kvadrata, 2,16 eura mjesečno dok za poslovni prostor u istoj zgradi naplaćuje 40,17 eura mjesečno”, kazao je Vujičić na konferenciji za novinare.

Navodeći da se time poseže za brutalnom krađom potrošača.

“Vodovod kupuje vodu od Regionalnog vodovoda po 29 centi a privrednicima naplaćuje 3.3, dok po kubiku, dok građanima 1.66 eura. Za pljačku potrošača u Budvi zna Vlada, Zaštitnik ljudskih prava i Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava. Ako do sada nisu znali koristimo ovu priliku da pozovemo šefa delegacije Evropske komisije u Podgorici, Predstavnika OEBS-a, mnoge predstavnike nevladinog sektora koji se zalažu za zaštitu ljudskih prava i borbu protiv diskriminacije, Agenciju za borbu protiv korupcije i Agenciju za zaštitu špotrošača da u skladu sa svojim ovlašćenjima i planovima preduzmu aktivnosti radi zaštite potrošača i sprečavanja diskriminacije kad su u pitanju javne usluge koje pružaju DOO Vodovod i kanalizacija i DOO Komunalno Budva”, kazao je Vujičić.

Scroll to top