403 Forbidden

You Are Here: Home » Istaknute novosti » Građanska akcija: Poslije 16. oktobra neće više marionete iz DPS-a rasprodavati interese opštine

Građanska akcija: Poslije 16. oktobra neće više marionete iz DPS-a rasprodavati interese opštine

“Poštovani građani nalazimo se ispred vrtića Ljubica Jovanović – Maše, obrazovne ustanove čiji kapaciteti nisu dovoljni da upišu svu djecu koja imaju potrebu za vrtićem. Zbog velike potražnje u našim vrtićima se upisuje više djece nego što je predviđeno. Djeca koju odvodimo u vrtić ne znaju, ne shvataju i ne bune se na uslove koje smo im obezbijedili ali od njih je to normalno jer oni roditeljima vjeruju i prihvataju ono što im se nudi. Međutim nije normalno naše ponašanje da ćutimo i djecu ostavljamo u neuslovnim prostorijama, da provedu nekoliko sati. Kako je raditi u takvim uslovima njbolje znaju vaspitačice i ostale radnice našeg vrtića.

Vlada CG je u obavezi da izgradjuje obrazovne ustanove za predškolsko i osnovno obrazovanje. Vlada CG ubira 60% od ukupnog PDV-a iz opštine Budva. Vlada CG preotela je od opštine Budva imovinu koju je opština uložila u Budvansku Rivijeru u iznosu od (186 mil. DM ), Vlada CG pokušava da preotme opštinsku imovnu u Buljaricama, Vlada se uknjižila na skoro 2000 m2 u TQ Centra Plaza, Vlada upravlja plažama i zaleđem plaža. Vladi je Budva dobra samo kad ima marionetsku vlast koja će štiti interese Vlade na štetu opštine, ali kad treba da vrati ono što po zakonu pripada opštini tada ih problemi naši i naše djece ne dodiruju.

Poslije 16. oktobra neće više marionete iz DPS-a rasprodavati interese opštine, Budva će dobiti vlast koja će podići glavu i tražiti od Vlade za opštinu ono što joj pripada: Da Vlada obezbijedi upotrebnu dozvolu za regionalni put kroz Budvu (bulevar), da skupština opštine daje sglasnost na program privremenih objekata i zakup plaža u zoni morskog dobra, da nam u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima koja je upravo predložila ili usvojila Vlada obezbijede zdravstvene usluge, da nam obezbijede uslove za normalno obrazovanje i drugo što je obaveza Vlade CG.

Samo na ovom malom prostoru vidi se neodgovorna politika DPS-a koja je kao i uvijek do sada vođena interesima pojedinaca a na štetu cjelokupnog budvanskog društa. Umjesto da širimo kapacitete vrtića i parkinga koji su odavno nedovolji, oni rasprodaju zelenilo, parking prostor i ucrtavaju višespratnice od kojih neće imati niko koristi do onih famoznih pojedinaca koji ne haju za društveni interes i opšte dobro. Kao da im nije dovoljno što otimaju parking i dio dvorišta već cjelokupno zemljište u iznosu od (4500m2) prodaju bez tendera lokalnim moćnicima DPS koji kasnije isto zemljište preprodaju sumljivim biznismenima sa Kosova.

Građanska akcija je više puta pokazala kako se treba ophoditi prema našim najmlađima. Kao primjer i ovoga puta odvojili smo dio naših skromnih sredstava da kupimo 4 televizora za Buvanske vrtiće. Ovo nije naša prva akcija kad je u pitanju dječiji vrtić. Naš odbornik gospodin Božidar Vujičić, otac četvoro djece od kojih su neka prošla kroz ovu obrazovnu ustanovu, imao je razumijevanje za problem vrtića i ukupna odbornička primanja za jedan mandatni period od četri godine u iznosu od 9.600.00 evra poklonio je upravo dječijem vrtiću”, saopšteno je na danas održanoj konferenciji za medije “Građanske akcije” koja je održana ispred Budvanskog vrtića “Ljubica Jovanović-Maša”. Na konferenciji su govorili kandidati za odbornike Tomislav Kuljača i Ivan Marković.

Scroll to top