You Are Here: Home » Istaknute novosti » Probaćemo da ostvarimo koaliciju bez Demokrata i DF-a

Probaćemo da ostvarimo koaliciju bez Demokrata i DF-a

U prostorijama Građanske Akcije juče na održanoj konferenciji za medije povodom obavještenja o rezultatima pregovora oko zajedničkog nastupa političkih subjekata na predstojećim lokalnim izborima u Budvi na predlog Grupe birača- Građanska Akcija pregovorima su se odazvali predsjednici opštinskih odbora Demokarata Budve, DF-a, SNP-a, SDP-a, DEMOS-a,URE i Građanske Akcije.

“Poštovani građani, želimo da Vas obavjestimo o rezultatima pregovora oko zajedničkog nastupa političkih subjekata na prestojećim lokalnim izborima u Budvi. Na predlog Grupe birača – Građanska Akcija, pregovorima su se odazvali predsjednici opštinskih odbora Demorata Budve, DF-a, SNP-a, SDP-a, DEMOS-a, URE i Građanske Akcije.
Nakon razmatranja prednosti eventualnog nastupa na zajedničkoj listi, od kojih je najznačajnija prednost sprečavanje rasipanja glasova, za danas je bio zakazan drugi sastanak na kojem je trebalo da se pomenuti politički subjekti izjasne da li imaju saglasnost centrala partije u vezi formiranja zajedničke liste.
Predsjednik Demokrata Budva gospodin, Dragan Krapović me je odmah nakon prvog sastanka obavjestio da Demokrate ostaju pri ranije iznijetom stavu da na izbore izađu samostalno.
Današnjem sastanku nije prisustvovao predstavnik Demokratskog fronta gospodin Djordje Vujović, kao ni gospođa Lucija Djurašković predsjednica opštinskog odbora DEMOS-a koja je svoj izostanak opravdala porodičnim obavezama i potvrdila da DEMOS na nivou Budve želi da ostane u pregovorima oko formiranja zajedničke liste što je moguće većeg broja političkih subjekata. Predstavnici SNP-a, URE, SDP-a i Građanske Akcije prisustvovali su sastanku i dogovorili se da nastave dalje pregovore oko zajedničkog nastupa.
Kao organizator sastanka izražavamo žaljenje što se nismo uspjeli dogovoriti oko zajedničkog nastupa svih prisutnih potitičkih subjekata i vrlo izvjesne pobjede protiv DPS-a u Budvi.
Ostaje nam teži zadatak da probamo da ostvarimo koaliciju bez Demokrata i DF-a. Pravljenjem što je moguće veće koalicije želimo da spriječimo da glasovi opozicionih birača završe u rukama DPS-a, odnosno da DPS dođe u priliku da glasovima birača koji su glasali protiv DPS-a ostvari prednost na izborima.

Pozivam, ovom prilikom sve sugrađane koji se ne slažu sa politikom DPS-a u Budvi da izađu u što većem broju na izbore i svojim glasom zaustave dalje urušavanje naše opštine .

Predstavnik Građanske Akcije
Vujičić dr Božidar”

Scroll to top