You Are Here: Home » Istaknute novosti » Građanska akcija: Neophodno više ulagati u zdravstvo

Građanska akcija: Neophodno više ulagati u zdravstvo

“Poštovani i poštovane ako nam ukažete povjerenje i želite da vas u lokalnom parlamentu predstavljaju i bore se za vaše interese odbornici GA predložićemo da se, u skladu sa programom GA, 1% iz Buđeta opštine, što iznosi 300 do 500 hiljada evra godišnje, ulaže u unapređenje zdravstvenih usluga u Budvi. Radi upoređenja koaliciona vlast DPS, SDP i Liberali planirala je proteklih godina da za zdravstvo izdvoji 30 hiljada evra a da na osnovu završnog računa nije ni ta sredstva uložila za unapređenje zdravstvenih usluga.

Obzirom na maćehinski odnos Vlade CG prema Budvi, kad je u pitanju ulaganje u zdravstvo, kao i činjenice da tokom turističke sezone u Budvi boravi do 100000 ljudi, kao i zbog ogromne gužve i zastoja u saobraćaju, te podatka da nam je najbliža bolnica udaljena 20 km, mi kao predstavnici građana moramo sredstvima iz lokalnog buđeta da unaprijedimo nivo zdravstvenih usluga. Zakon o lokalnoj samoupravi daje mogućnost da se sredstva iz loklnog buđeta mogu koristiti za unapređenje zdravstvenih usluga. Već tokom prve godine upravljanja gradom značajno bi podigli nivo zdravstvenih usluga. Za par godina ulaganjem navedenih sredstava u zdravstvo imali bi Dom Zdravlja za primjer ostalim opštinama u Crnoj Gori. Dom Zdravlja čijim radom bi se ponosili građani Budve.

Program GA predviđa da u doglednom periodu, od pet godina, u Budvi počne sa radom i ustanova za pružanje sekundarnih zdravstvenih usluga – bolnica sa kapacitetima primjerenim specifičnostima opštine. Predlažemo da se Prostornim urb. planom predvidi lokacija za izgradnju bolnice a petogodišnjim planom uređenja prostora i petogodišnjim planom investicija predvidi izgradnja bolnice čiju bi izgradnju u skladu sa važečom zakonskom regulativom morala da podrži i Direkcija za javne radove Vlade Crne Gore.

Brojnim krivičnim prijavama koje smo podnijeli uspjeli smo da se opštini za sada vrati 19 mil. evra, od tih sredstava dio bi se mogao iskoristiti i za izgradnju bolnice, takođe nadamo se da će tužilaštvo po prijavama koje smo podnijeli procesuirati još mnoga lica i od njh zatražiti da vrate kriminalom oduzet novac od građana, građanima Budve.

U nedelju 16.10.2016. godine izađite na izbore, zaokružite broj 5 i izaberite GA Vujičić dr. Božidar. Da vam služimo a ne da vas krademo. Čista petica, za Budvu”, rečeno je na danas održanoj konferenciji za medije Građanske akcije – Vujičić dr. Božidar.

Scroll to top