You Are Here: Home » Novinski članci » Umjesto na tender, na sud

Umjesto na tender, na sud

Umjesto na tender, na sud

Budvanska Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je lokalnu vlast da pred evropskim sudovima zaštiti opštinsko vlasništvo u HTP Budvanska rivijera koje je 1996. godine procjenjeno na 184 miliona maraka.

Sudski spor koji se tim povodom vodio šest godina u Crnoj Gori završen je 2006. godine odbijanjem Apelacionog suda da uvaži žalbu na presudu kojom se odbija sticanje prava vlasništva Opštine nad najvećim hotelsko-turističkim preduzećem, čiju je privatizaciju nedavno najavila Vlada Crne Gore.

“Da parodija bude kompletna, Opština Budva treba HTP Budvanska rivijera da plati 2,000 EUR za sudske troškove”, rekao je na press konferenciji Boško Vujičić iz SNP.

Vujičić je podsjetio na ugovor Opštine i HTP Budvanska rivijera o procjeni uložene imovine u preduzeće, te odluku da se u tom iznosu Opštini dodijeli imovinsko pravo ili dionice.

“To se nije desilo prilikom transformacije preduzeća, a nakon odluke Apelacionog suda stiču se uslovi da se obratimo Medjunarodnom sudu pravde kako bi se zaštitili interesi Opštine”, kazao je Vujičić.
Vlada Crne Gore nedavno je najavila da će biti raspisan tender za prodaju HTP Budvanska rivijera, a ljetos se kao zaintersovani za njenu kupovinu javio arapski investitor koji ima viziju izgradnje solitera od tridesetak spratova na mjestu sadašnje Slovenske plaže.
rtv-budva

Scroll to top