You Are Here: Home » Istaknute novosti » Građanska akcija: Ako dobijemo podršku izborićemo se da se 19 miliona naplati i da se ulože za izgradnju najbitinijih kapitalnih objekata

Građanska akcija: Ako dobijemo podršku izborićemo se da se 19 miliona naplati i da se ulože za izgradnju najbitinijih kapitalnih objekata

Kandidati za odbornike liste Građanske akcije, dr Božidar Vujičić I Tomislav Kuljača saopštili su da je upravo krivičnom prijavom koju je ta opozciona strana podnijela pokrenuto procesuiranje oko milionske štete koja je napravljena izgradnjom TQ plaze.

„Trećina TQ centra plaza odnosno lamela C, vraćena je opštini Budva nakon podnošenja krivične prijave koju je gospodin Vujičić Božidar, odbornik Građanske akcije podnio protiv organizovane kriminalne grupe. Gospodin Vujičić je napisanu krivičnu prijavu sa preko sto strana dokaznog materijala ponudio tada kolegama odbornicima Demokratskog Fronta da se ukoliko smatraju da postoji osnov za podnošenje prijave pridruže i da zajedno podnesu prijavu. Krivičnu prijavu je odbilo da potpiše pet odbornika DF dok su prijavu pored odbornika Vujičića potpisali samo odbornici Mihajlo Backović i Stevan Džaković.

Dopisom Specijalnog tužilaštva od 21. januara.2016. godine obavještava se Božidar Vujičić odbornik SO Budva sledeće:
Specijalno državno tužilaštvo je nakon sprovedenih izviđaja u predmetu poznatom u javnosti pod nazivom“ TQ PLAZA“, u koje ste podnijeli krivičnu prijavu od 13. Oktobra .2013. godine protiv NN odgovornih lica iz Vlade CG i dr., pokrenulo istragu protiv većeg broja lica zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja iz čl.416 a koje djelo je izvršeno na organozovan način iz čl.22 ZKP-a, a dalja istraga je u toku”, naveli su na današnjoj konferenciji za novinare održane ispred TQ Plaze.
Oni su napomenuli da je SO Budva 2011. godine prvi put raspravljala o izgradnji TQ Centra i to zahvaljujući predlogu odluke koji je za sjednicu pripremio i predao Vujičić.

“Epilog podnijete krivične prijave od strane gospodina Vujičića jeste da se opštini vrati C blok TQ Centra Plaza u vrijednosti preko 19 mil. evra kao i priznavanje krivice članova organizovane kriminalne grupe kao i javno odustajanje jednog broja visokih funkcionera DPS-a od daljeg bavljenja politikom. Ovo što smo saopštili je istina koju ne može niko da ospori, ako nam na izborima 16-og oktobra ukažete povjerenje nastavićemo sa dosadašnjim aktivnostima oko krivičnih prijava kao i da se procesuira ministar Branimir Gvozdenović kao član kriminalne grupe jer je izdao građevinsku dozvolu za TQ Centar na ime Tradeunique i opštine Budva bez odluke SO Budva. Ako dobijemo vašu podršku izborićemo se da se 19 miliona eura se. naplati i da se ulože za izgradnju najbitnijih kapitalnih objekata koji Budvi svakako nedostaju”, saopštili sun a konferenciji na novinere kandidati za odbornike.

Scroll to top