You Are Here: Home » Novinski članci » DF: Zašto je odbornik DPS-a pokazao Boru Lazoviću za koga je glasao?

DF: Zašto je odbornik DPS-a pokazao Boru Lazoviću za koga je glasao?

DF: Zašto je odbornik DPS-a pokazao Boru Lazoviću za koga je glasao?

“Građani su na posljednjim lokalnim izborima dali glasove Pozitivnoj, jasno iskazujući da ne žele da glasaju za vladajuću koaliciju”

U budvanskom parlamentu dva od četiri odbornika Pozitivne Crne Gore nesporno su glasala za kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) za predsjednika Opštine, Lazara Rađenovića, saopšteno je na konferenciji za novinare Demokratskog fronta (DF).

Funkcioner DF Božidar Vujičić, koji je bio i jedan od kandidata za predsjednika Opštine, kazao je da su dva odbornika Pozitivne, kao predstavnici opozicije, glasali za Rađenovića.

“Građani su na posljednjim lokalnim izborima dali glasove Pozitivnoj, jasno iskazujući da ne žele da glasaju za vladajuću koaliciju, odnosno da su za promjene, tako da su oni juče prevareni od svojih odbornika, koji su glasali za kandidata vlasti, Rađenovića”, naveo je Vujičić.

Predsjednik kluba odbornika DF u Skupštini Opštine Budva, Lucija Đurašković, saopštila je da je na jučerašnjoj sjednici još jednom prekršena izborna procedura, pa će, kako je najavila, to biti razlog da DF ponovo pokrene tužbu pred nadležnim sudom

Odbornik Mihailo Backović kazao je da je i jučerašnja sjednica jasno pokazala “po ko zna koji put, bahatost, osionost i aroganciju DPS vlasti”.

“Jer je takvo ponašanje autoritarno i iznad zakona, što nas udaljava od savremene Evrope”, dodao je on.

Odbornik Đorđije Pribilović je potvrdio stav DF da je nesumnjivo da su dva odbornika Pozitivne glasala za kandidata vladajuće koalicije u Budvi.

On je upitao šta je to natjeralo odbornika DPS-a Voja Kuljaču da svoj listić pokaže predsjedniku Skupštine opštine Budva i DPS-a u Budvi, Boru Lazoviću, kako bi vidio za koga je glasao.

“Nije li to dokaz da vlast vrši pritisak na pojedine ljude i njihove porodice i dokaz da se u Crnoj Gori vlada strahom i suptilnim metodama pritiska”, kazao je Pribilović.

Rađenović je u ponedjeljak ponovo izabran za predsjednika Opštine Budva, nakon što je Upravni sud, na žalbu opozicije, poništio prethodnu odluku o njegovom imenovanju na tu funkciju.

Za ponovni izbor Rađenovića je od 31 prisutnog odbornika glasalo njih 19, dok je za njegovog protivkandidata, predstavnika DF Božidara Vujičića, glasalo devet odbornika. Za Rađenovića su glasala i dva odbornika opozicije.

vijesti

Scroll to top